Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr Koas

Kohteet yhteensä n. 60 kerrostaloa
Asukkaita n. 3700 asukasta Vihreän lämmön kodeissa
Lämpöratkaisu Alvan hiilidioksidipäästötön Vihreä lämpö

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr eli Koas siirtyi alkuvuodesta 2022 Alvan Normilämmöstä Vihreän lämmön ratkaisuun. Valinta tukee Koasin strategista linjaa matkalla kohti oman toiminnan hiilineutraaliutta.

Resurssiviisaat ratkaisut on linjattu Koasin strategiassa osaksi toimintaa.
– Siirtyminen Vihreään lämpöön on luonteva askel kohti Koasin tavoitetta olla oman toimintansa osalta hiilineutraali vuonna 2030, kertoo Koasin toimitusjohtaja Matti Tanskanen.

Kankaantorni Jyväskylässä

– Lämmitys on ollut tähän asti yksi toimintamme suurimpia päästöjen aiheuttajia. Kokonaisuuden osalta olemme laskeneet, että hiilijalanjälkemme eli koko oman toimintamme ilmastopäästöt, pienevät jopa 70–80 prosenttia, Tanskanen jatkaa.

Tarjolla kestävän elämän ratkaisuja nuorten aikuisten asumiseen

Energiatehokkuusratkaisut ovat olleet aktiivinen osa Koasin toimintaa jo yli 15 vuotta. Aina, kun tekniikkaa uusitaan, ratkaisut tehdään tietoisesti ja mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ympäristön ja asukkaiden parhaaksi.

Valtaosa Koasin asiakkaista on nuoria aikuisia, jotka ovat kasvaneet ympäristöaiheiden ja resurssiviisaan ajattelun parissa.
– He ovat valveutuneita ja lämpöön liittyvät ratkaisut eivät tee tässä poikkeusta. On hienoa, että voimme tarjota heille vastuullisemman lämmitysratkaisun automaattisesti ilman erillistä vaivaa tai omia toimenpiteitä. Asiakasviestinnässämme vastuullisuus on tärkeä teema ja käymme myös dialogia heidän kanssaan, Tanskanen sanoo.  

Vihreä lämpö

Alvan Vihreä lämpö on täysin uusiutuvilla polttoaineilla tuotettua, päästötöntä lämpöä. Jyväskylässä sen ovat Koasin tavoin valinneet jo useat kaukolämmön käyttäjät.

Lue lisää Vihreästä lämmöstä ja ota yhteyttä myyntiin