Jäteveden paineviemäri rikkoutui keskiviikkona 28.6. iltapäivällä Viitasaarella. Tarkempi paikka on Nelostien varrella, noin 200 metriä Viitasaaren ABC-asemasta pohjoiseen. Toimenpiteet vuodon pysäyttämiseksi ja ympäristövahinkojen minimoimiseksi käynnistettiin keskiviikkona. Korjaustoimet käynnistyivät torstaiaamulla 29.6. ja ne valmistuivat torstaina päivällä.

Paineviemärin rikkoutumisen aiheuttivat putkea painaneet kivet. Aikoinaan huonosti perustetun linjan alle oli jäänyt kiviainesta, joka aiheutti putkivuodon noin puolen metrin matkalta.

Keiteleeseen ja maastoon pääsi rikkoutumisen seurauksena valumaan jätevettä, jonka määrää ei tässä vaiheessa pystytä vielä arvioimaan. Saastunut maa-aines tullaan poistamaan. Osa maa-aineesta on jo toimitettu Sammakkokangas Oy:lle käsittelyyn. Maaston siivoustöiden odotetaan valmistuvan perjantain aikana.

Asiasta on tiedotettu sekä Viitasaaren kaupungin että ELY:n ympäristöviranomaisia sekä terveysviranomaisia. Ensimmäinen ympäristökatselmus tehtiin jo keskiviikkona 28.6. Vesistönäytteet otetaan perjantaina 30.6. Terveysviranomaisen mukaan virallisille uimapaikoille ei ole aiheutunut haittaa.

 

Lisätietoja

Alva Viitasaari Oy, Jarno Paananen, p. 044 564 9980