Kymenlaakson Sähkö Oy (KSOY) ja Väre Oy yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä, kun Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät energiapalveluyhtiö Väre Oy:n asiakkaiksi vuoden 2024 alusta alkaen. Samalla Kymenlaakson Sähköstä tulee Väreen omistajayhtiö yhdessä Alva-yhtiöt Oy:n, Savon Voima Oyj:n, Kuopion Energia Oy:n sekä Lappeenrannan Energia Oy:n kanssa.  

Väre Oy ja Kymenlaakson Sähkö Oy ovat sopineet järjestelystä, jonka mukaan KSOY:n noin 80 000 sähkösopimusasiakasta siirtyy Väreelle 1.1.2024 alkaen. Väreen toimitusjohtajan Juha Keski-Karhun mukaan Väre on etsinyt aktiivisesti strategisia kasvumahdollisuuksia energiamarkkinoilta.

Kymenlaakson Sähkön kanssa solmitussa sopimuksessa on kyse voimavarojen yhdistämisestä, jonka tavoitteena on parantaa kilpailukykyä asiakkaiden palvelemisessa sekä laajentaa palveluvalikoimaa niin KSOY:n perinteisellä toimialueella kuin valtakunnallisesti. Keski-Karhun mukaan yhdessä yhtiöt pystyvät entistäkin paremmin tuottamaan energiapalveluja ja sähkötuotteita asiakkailleen hyvin voimakkaasti kilpailuilla markkinoilla. 

–  Väreen muiden osakkaiden tapaan Kymenlaakson sähkö on vahva paikallinen toimija. Sen mukaantulo Väreeseen kertoo Väreen vahvuudesta ja tulee hyödyttämään sekä nykyisiä että uusia asiakkaita entistäkin kilpailukykyisempien palveluiden myötä, toteaa Alva-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Kantola.

– Järjestely mahdollistaa palveluiden tarjoamisen entistä laajemmalle asiakaskunnalle ja luo paremman pohjan palvelujen kehittämiselle. Sähkön vähittäismarkkinoilla voimien yhdistäminen on osa suuntausta kohti yhä suurempia yrityksiä, ja tavoitteena on mahdollistaa energiamurroksessa tarvittavien palveluiden kehityskyky. Tavoitteena on myös mahdollistaa asiakkaille kestävä ja vaivaton siirtymä kohti uusiutuvan energian käyttöä ja osaksi uutta, päästötöntä elämänmuotoa, Keski-Karhu linjaa.

Järjestelyn ehtoja ei julkisteta, eikä se koske KSOY:n muita palveluja kuin sähkösopimuksia ja sähkön pientuotantosopimuksia.  Kyseessä oleva sopimusten siirtyminen on merkittävä järjestely toimialalla, minkä vuoksi se vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Lisätietoja:

Väre Oy, Juha Keski-Karhu, toimitusjohtaja, p. 044 723 7150
Alva-yhtiöt Oy, Tuomo Kantola, toimitusjohtaja, p. 050 310 0183