Jäätilanne Keljonlahden voimalaitoksen lähivesillä kartoitetaan talvisin viikoittain mittaamalla. Tämän lämmityskauden mittaukset on aloitettu eilen maanantaina 9.1.2023. Mittaustulokset julkaistaan viikoittain Alvan verkkosivuilla osoitteessa alva.fi/jaatiedotekartta.

Mittaaminen lopetetaan kevättalvella, kun jäillä liikkuminen käy mittaajille vaaralliseksi. Koska jäätilanne ja voimalaitoksen ajotapa vaihtelevat, mittaaminen ei takaa jään vahvuutta muualla kuin mittauskohdassa juuri mittaushetken aikaan. Jäällä liikutaan aina omalla vastuulla!

Myös Rauhalahden voimalaitoksen edessä Jyväsjärvellä on heikomman jään paikka, jossa varoitetaan voimalaitostoiminnan takia syntyvästä avovedestä ilmoitustauluin. Jään heikkenemistä voi tapahtua voimalaitokselta tulevan ojan läheisyydessä ja voimalaitoksen jäähdytysvettä ottavan putken läheisyydessä.

Lisäksi muistutetaan vielä Tuomiojärvellä sijaitsevista kahdesta vedentuotantoon liittyvästä vaaranpaikasta: Tuomiojärven hapettimet sijaitsevat Lehtisaaresta vähän uimarannan ja Priimuksen suuntiin. Tuomiojärvellä ulkoilevien on hyvä painaa mieleensä hapetinten paikat ja välttää niiden lähialueita, joilla jää haurastuu normaalia aiemmin. Hapettimet on merkitty punaisilla pisteillä jäätiedotekarttaan.

Turvallista talvea!


Lisätietoja

Alva-yhtiöt Oy, asiantuntija Kari Ikonen, p. 050 454 5455, kari.ikonen@alva.fi