Päivitys: Korjattu tiedotteessa mukana olevan Alajoki-Peuralinnan tuulipuistoon liittyvän tiedotteen linkki.

Alva-yhtiöt Oy:n osaomistama Suomen Hyötytuuli Oy on aloittanut Oosinselän tuulipuiston ensimmäisten voimaloiden tuotannollisen koekäytön. Satakunnassa sijaitseva, viidestätoista tuulivoimalasta koostuva Oosinselän tuulipuisto kasvattaa yrityksen tuotantokapasiteettia 93 megawatilla. Tuotannollinen koekäyttö jatkuu talven yli, ja puisto otetaan vastaan kevätkauden 2024 aikana.

 

Porin ja Eurajoen kuntien alueelle rakennettu Oosinselän tuulipuisto koostuu viidestätoista 6,2 megawatin tuulivoimalasta. Tuulipuiston arvioitu vuosituotanto on noin 250 000 megawattituntia, mikä vastaa noin 12 500 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista sähköntarvetta.

 

Oosinselän tuulipuisto rakennettiin vuosien 2022 ja 2023 aikana. Tuulipuiston voimalatoimituksista vastaa Vestas Wind Systems, ja KVR-urakan toteutti Infra Builders Oy. Oosinselän tuulipuiston päämuuttajatoimittaja on Hitachi Energy Finland, ja sähköasematoimittaja Eltel Networks Oy.

 

Suomen Hyötytuuli aloitti joulukuun loppupuolella myös Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston tuotannollisen koekäytön. Oosinselän ja Alajoki-Peuralinnan tuulipuistojen valmistuminen tämän talven aikana lähes kaksinkertaistaa yhtiön tuotantokapasiteetin. Siikajoen tuulipuistotyömaalla Pohjanmaalla rakennustyöt jatkuvat vielä vuoden 2024 loppupuolelle. Kaikkien kolmen rakennusprojektin valmistuttua Suomen Hyötytuulen tuotantokapasiteetti on noin 650 megawattia ja vuosituotanto ylittää 1900 gigawattitunnin. Yhtiölllä on lisäksi hankekehityksessä useita maatuulihankkeita sekä Tahkoluodon merituulipuiston laajennushanke.

 

Video- ja valokuvamateriaalia Oosinselän tuulipuistotyömaalta

Tiedote: Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston tuotannollisen koekäytön aloitus

 

Lisätiedot:

Suomen Hyötytuuli Oy:

Projektijohtaja Harri Suutari, p. 0400 633 597, harri.suutari@hyotytuuli.fi

Energialiiketoiminnan kehitysjohtaja Jaakko Kleemola, p. 040 593 8227, jaakko.kleemola@hyotytuuli.fi

 

Alva-yhtiöt Oy:

Toimitusjohtaja Tuomo Kantola, Alva-yhtiöt Oy, p. 0503100183 tuomo.kantola@alva.fi

 

 

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen uusiutuvan energian tuotantoyhtiö, jolle vakaan omistuspohjan luovat kahdeksan suomalaista alueellista energiayhtiötä. Olemme yksi kotimaisen meri- ja maatuulivoimaosaamisen uranuurtajista. Olemme mukana vastaamassa Suomen uusiutuvan energiantuotannon tavoitteisiin ja lisäämässä riippumattomuutta fossiilisista polttoaineista. Toimimme vastuullisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti läpi koko tuulivoiman elinkaaren yhdessä sidosryhmiemme kanssa.

 

Kehitämme tuulipuistohankkeita, suunnittelemme ja rakennutamme niitä sekä huolehdimme tuulivoiman tuotannosta yhdessä kumppaniemme kanssa. Meillä on tuotannossa seitsemän tuulipuistoa, kolme rakenteilla ja lukuisia hankekehityksessä. Kun nykyiset hankkeemme valmistuvat seuraavan kahden vuoden sisällä, on tuotantokapasiteettimme noin 650 MW ja vuosituotantomme ylittää 1900 GWh:n. Kasvamme voimakkaasti, ja kehitysportfoliomme nousee jo yli 3 mrd euron.