Rantaraitilla Kuokkalan sillan alituksessa joutuu 11. – 24.12. kiertotielle.

Kevyt liikenne ohjataan opastein reitille Suuruspääntie, Survontien-Siltakadun liikenneympyrä ja siitä edelleen portaita tai pyörätietä myöten  Rantaraitille. Suoraan sillan ali ei pääse.

Kuokkalan päässä sillan kohdalla kevytväylän sulkee vesijohtotyö. Jyväskylän Energia uusii Lutakon ja Kuokkalan välisen talousvesijohdon, mikä parantaa veden jakeluvarmuutta alueella.

Kuokkalan sillan alla rantautuvan vesijohdon pituus on noin 520 metriä. Putkea ei kaiveta järven pohjaan, vaan se upotetaan pohjalle painojen avulla. Syvimmillään putki tulee sijaitsemaan noin 11 metrissä. Vuonna 1972 rakennettu vesijohto uusitaan hieman eri paikkaan sataman kärjen rakentamishankkeiden vuoksi.

Rantaraitti pyritään palauttamaan reitilleen jouluksi, mutta muuten rakennustyöt kestävät tammikuun 2018 loppuun. Satamassa rakentaminen jatkuu keväällä 2018, kun Lutakon uuden jätevesipumppaamon rakennustyöt alkavat.

Kartta kiertotiestä: http://www.jyvaskylanenergia.fi/Ainolanrantakiertotie

Lisätiedot:
Jyväskylän Energia -yhtiöt, rakennuttaja Jari Savinainen, jari.savinainen (at) jenergia.fi, p. 050 437 2106
Työmaan urakoitsijan tiedot: Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy, työmaapäällikkö Kimmo Kytö, kimmo.kyto (at) vmsv.fi, p. 040 765 1620