Aurinkoiset talvisäät houkuttelevat liikkujia järven jäille. Jäätilanne Keljonlahden voimalaitoksen lähivesillä kannattaa tarkistaa erillisestä jäätiedotekartasta ja muillakin jääalueilla on syytä noudattaa varovaisuutta.

Jäätilanne Keljonlahden voimalaitoksen lähivesillä kartoitetaan talvisin viikoittain mittaamalla. Tämän lämmityskauden mittaukset alkoivat tiistaina 23.1. Kartoitus lopetetaan kevättalvella, kun jäillä liikkuminen käy mittaajille vaaralliseksi. Mittaustulokset julkaistaan viikoittain Jyväskylän Energian nettisivuilla osoitteessa www.jyvaskylanenergia.fi/jaatiedotekartta

Mittaajien arvioiman tarpeen mukaan vaara-alueita voidaan merkitä jäällä lippusiimoilla siellä, missä on tai on ollut yleinen latu- tai kelkkareitti. Myös rannoille on viety kiinteästi asennetut varoitustaulut.

Jyväskylän Energia (JE) muistuttaa erityisesti Urttien välisessä salmessa liikkumisesta, kuin myös Tuomiojärvellä ja Jyväsjärvellä sijaitsevista normaalia heikomman jään alueista. Jyväsjärvellä tällainen alue on Rauhalahden voimalaitoksen edessä ja Tuomiojärvellä vedentuotantoon liittyvien hapettimien kohdalla. Hapettimet on merkitty jäätiedotekarttaan punaisilla pisteillä.

Mittaaminen ei takaa jään vahvuutta muualla kuin mittauskohdassa mittaushetkellä, koska sekä jäätilanne että voimalaitoksen ajotapa vaihtelevat. Jäillä liikutaan aina omalla vastuulla.

Lisätietoja:
Asiantuntija Kari Ikonen, Jyväskylän Energia -yhtiöt, p. 050 454 5455
Käyttöpäällikkö Mikko Turunen, Jyväskylän Energia -yhtiöt, p. 040 674 4826