Kevään poikkeuksellisen kovat juoksutukset Tourujoella ovat irrottaneet betonikanavan pohjalla olleen vedenottoputken, joka on siirtynyt tulvaluukun alle. Putken siirtyminen pitää tulvaluukkua auki n. 40 cm matkalta. Asialla on vaikutusta Palokkajärven pinnan korkeuteen.

Jyväskylän Energia on heti virtaamien laskettua alhaisemmalle tasolle käynnistänyt toimenpiteet tilanteen korjaamiseksi. Putkea on yritetty irrottaa keskiviikkona 16.5. koura-autolla ja torstaina 17.5. palokunnan kalustolla, mutta valitettavasti kummatkaan yritykset eivät tuottaneet tulosta. Poistoyritykset jatkuvat seuraavaksi kuivattamalla betonikanava, joka pyritään suorittamaan perjantaina 18.5.

Veden pinnan laskuvauhti on tällä hetkellä 2-3 cm/vuorokaudessa. Keskiviikon 16.5. tilanteessa järven pinta oli 15 cm alle ylärajan. Ymmärrämme kuitenkin Palokkajärven ranta-asukkaille tilanteesta aiheutuvan huolen ja pahoittelemme tilannetta. Teemme kaikkemme saadaksemme tilanteen normaaliksi mahdollisimman pian.

Lisätiedot:
Energiapäällikkö Petri Rantakokko, Jyväskylän Energia, p. 050 543 2284, petri.rantakokko@jenergia.fi