Savon Voima, Jyväskylän Energia, Kuopion Energia ja Lappeenrannan Energia valmistelevat yhteisen sähkönmyyntiin ja energiapalveluihin keskittyvän valtakunnallisen yhtiön perustamista. Neljän kotimaisen energiayhtiön sähkökauppaliiketoimintojen yhdistämisellä syntyisi Suomen markkinoiden neljänneksi suurin sähkönmyyjäyhtiö.

Aloittaessaan uudella yhtiöllä olisi noin 250 000 asiakasta ja voimakas valtakunnallinen kasvutavoite. Mahdollista yhtiötä valmisteleva projektijohtaja Juha Keski-Karhu kertoo, että paikallisina tunnetut energiayhtiöt tavoittelevat voimien yhdistämisellä vahvempaa asemaa kotimaan muuttuvilla sähkömarkkinoilla:

– Uudella yhtiöllä vahvistamme edellytyksiämme tarjota asiakkaille entistä kilpailukykyisempiä ja monipuolisempia palveluja uusien teknologioiden avulla.

Sähkönmyynnin lisäksi uuden yhtiön palvelut kattavat esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmät, kysynnänjousto- ja salkunhallintapalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä erilaiset digitaaliset palvelut.

 

Tavoitteena asiakkaille uudenlaista hyötyä

 

Yhdistymisessä osakasyhtiöiden nykyisten sähkön myynnin asiakkaiden sopimukset siirtyisivät uuden yhtiön nimiin ja jatkuisivat entisin ehdoin.

Uuden valtakunnallisen energiapalveluyhtiön syntyminen on sen nykyisille ja tuleville asiakkaille myönteinen:

– Uusi perustettava yhtiö on kyvykkäämpi pitämään hinnat edullisina ja tarjoamaan asiakkailleen monipuolisempia palveluja ja tuotteita sekä uudenlaisia asiakasetuja.

Osakkuusyhtiöiden toimitusjohtajat Arto Sutinen (Savon Voima Oyj), Tuomo Kantola (Jyväskylän Energia Oy), Esa Lindholm (Kuopion Energia Oy) ja Reijo Kolehmainen (Lappeenrannan Energia Oy) tiedostavat kilpailun sähkömarkkinoilla kiristyvän edelleen:

– Sähkön myynnin asiakkaat odottavat tuotteiden ja palvelujen jatkuvaa kehitystä. Yhdistämällä kehitysvoimamme voimme tarjota aikaisempaa parempia mobiilipalveluja, energiaan liittyviä lisäpalveluita sekä laajempia asiakasetuja. Uuden ajan energiapalveluyhtiöllä pystymme parhaiten turvaamaan sekä asiakkaidemme että omistajiemme edut. Lisäksi saamme neljän alueellisen sähkönmyyjän tilalle yhden valtakunnallisen brändin, osakkuusyhtiöiden toimitusjohtajat toteavat.

Päätökset yhtiöissä toukokuun aikana

 

Uuden yhtiön perustamiseen liittyvät päätökset ovat käsittelyssä kunkin osakasyhtiön hallituksissa tai omistajakaupunkien päätöksentekoelimissä toukokuun lopun aikana. Järjestelyssä siirrettäisiin kunkin yhtiön sähkönmyynnin ja sitä tukevien palvelujen liiketoiminta uuteen perustettavaan yhtiöön.

Osakasyhtiöistä vahvistetaan, että kyseisten palveluiden eriyttäminen uuteen yhtiöön ei vaikuta yhtiöiden muihin liiketoimintoihin.

– Kunkin yhtiön nykyiseen sähköntuotantoon, sähkönsiirto-, lämpö-, kaasu- tai vesiliiketoimintaan ei tule muutoksia, Keski-Karhu selventää.

Tavoitteena on, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa loppuvuoden aikana.

– Meneillään olevan valmistelun aikana yhtiöt toimivat itsenäisesti kuten ennenkin. Valmistelu ei vaikuta asiakkaisiin, Keski-Karhu tarkentaa ja lisää, että kaikille asiakkaille tullaan viestimään valmistelun etenemisestä kunkin yhtiön omilla totutuilla asiakaskanavilla.
 
Energiayhtiöt tiedottavat yhteisesti järjestelyjen etenemisestä tulevien viikkojen aikana.

 

Lisätiedot:
Savon Voima Oyj, toimitusjohtaja Arto Sutinen, p. 044 7033130
Jyväskylän Energia Oy, toimitusjohtaja Tuomo Kantola, p. 050 3100183
Kuopion Energia Oy, toimitusjohtaja Esa Lindholm, p. 040 7097101
Lappeenrannan Energia, toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen, p. 040 5486360

Projektijohtaja Juha Keski-Karhu, p. 044 7237150