Korjattu tiedote 23.6.2018 klo 14:00.
Tämä tiedote korvaa tänään 23.6. aiemmin lähetetyn tiedotteen ”Vedenkeittokehotus”. Kyseessä on veden keittosuositus, ei keittokehotus.

Perjantaina 22.6.2018 tapahtunut runkovesiputkivaurio Kuokkalassa on korjattu. Jyväskylän vesiverkoston veden laadussa saattaa kuitenkin ilmetä ongelmia, joiden vuoksi talousvesi on toistaiseksi ennakoivana varotoimenpiteenä keitettävä seuraavalla alueella: Suuruuspääntie, Peltoniementie, Siltakatu, Tykkikalliontie, Patteritie sekä osa Survontietä. Keittosuositus koskee vain niitä kiinteistöjä, joita vesikatko koski.

Keittosuositusalueen kartta

https://www.jyvaskylanenergia.fi/filebank/2908-Keittokehotus_LIITE_23_06_2018.pdf 

Jyväskylän Energia päätti antaa veden keittosuosituksen ennakoivana varotoimenpiteenä lauantaina 23.6. klo 11. Syynä on eilen 22.6. tapahtunut runkovesiputken vaurioituminen. Vedenjakelu käynnistyy kiinteistöihin lauantaina 23.6. iltapäivän kuluessa.

Talousveden käsittelyssä on noudatettava seuraavia ohjeita:
•                          Keittämätöntä vesijohtovettä ei saa nauttia: kaikki ruuanvalmistukseen tai juomaksi käytettävä vesi on keitettävä – tämä koskee myös esimerkiksi salaatin huuhteluvettä.
•                          Pelkkä kiehauttaminen ei riitä: vettä tulee keittää 5 – 10 minuuttia
•                          Keittämättömällä vedellä voidaan silti esimerkiksi pestä pyykkiä ja peseytyä, mikäli vesi on normaalin väristä ja tuoksuista.

Keittosuositus on voimassa toistaiseksi. Sen päättymisestä ilmoittaa Jyväskylän Energia. Asiasta tiedotetaan Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän Energian nettisivuilla osoitteissa www.jyvaskyla.fi ja www.jyvaskylanenergia.fi. Jyväskylän Energia välittää päättymistiedotteen myös paikallismedialle.

Verkoston klooripitoisuutta paikallisesti nostetaan hieman normaalia korkeammalle. Vedenjakelun alkaessa uudelleen saattaa verkostosta irrota sakkaa tai ilmaa, jotka voivat samentaa vettä. Epätavallisen väristä, tuoksuista tai makuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä vesi kirkastuu, kun sitä juoksuttaa. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa!

Lisätietoja Jyväskylän Energia

Jyväskylän Energian käyttökeskus p. 014 366 4040
Käyttöpäällikkö, Atte Pakkanen p. 050 300 3916
Verkkojohtaja Kari Kautto p. 040 553 2192