Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut wpd europe GmbH:lta Kalajoella sijaitsevan wpd Jokelan tuulipuisto Oy:n. Jyväskylän Energia on yksi Suomen Hyötytuuli Oy:n omistajista.

Suomen Hyötytuuli Oy:n tavoitteena on tuottaa kilpailukykyistä tuulisähköä osakkailleen. Kauppa lisää merkittävästi yhtiön tuulivoiman tuotantoa ja laskee yhtiön tuotantokustannuksia.

– Suomen Hyötytuuli vahvistaa kaupalla tuotantoaan ja vuosituotantomme nousee yli 600 000 MWh:iin. Valmistaudumme samalla tuulivoiman lisärakentamiseen kasvattamalla volyymia, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Toni Sulameri.
 
Jokelan tuulipuisto sijaitsee Kalajoella noin neljä kilometriä Kalajoen keskustaajamasta pohjoiseen. Tuulipuisto koostuu kahdestatoista 3 MW voimalasta ja se on tuottanut sähköä vuodesta 2015.
 
Kaupan myötä Suomen Hyötytuulella on kuusi toiminnassa olevaa tuulipuistoa, yksi Kalajoella, kaksi Porissa ja kolme Raahessa. Yhtiö on tuulivoiman edelläkävijä Suomessa ja tunnetaan myös vahvana merituulivoimaosaamisen kehittäjänä. Yhtiö rakennutti viime vuonna Porin Tahkoluotoon maailman ensimmäisen vaativiin jääolosuhteisiin suunnitellun merituulipuiston. Yhtiön 600 000 MWh:n tuotanto kattaisi esimerkiksi noin 37 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuisen energiatarpeen.

– Jokelan tuulivoimapuiston ostaminen kasvattaa omistajiemme ja heidän asiakkaidensa tarvitsemaa ja tahtomaa panostusta uusiutuviin kasvihuonepäästöttömiin energiamuotoihin, joita voidaan käyttää jatkossakin edelleen kestävästi, ympäristöä varjellen ja hyvällä omallatunnolla, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Honkanen.

Uusiutuvan energian kärkiyhtiöihin Suomessa kuuluva Jyväskylän Energia on aiemmin pystynyt tarjoamaan Suomen Hyötytuuli Oy:n tuottamaa, omaa tuulisähköä noin 30 000 kerrostalokodin tarpeisiin. Jokelan tuulivoimapuiston myötä JE:n tuotantokapasiteetti kasvaa 20 %, eli noin 6000 kerrostalokodin verran.

Lisätietoja:

Toni Sulameri, toimitusjohtaja, Suomen Hyötytuuli Oy, p. 050 5249 609
Tuomo Kantola, toimitusjohtaja, Jyväskylän Energia Oy, p. 050 3100 183

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen tuulienergian tuottaja, jolla on tuulipuistot Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistohankkeita eri puolilla Suomea. Suomen Hyötytuulen omistavat Helen (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia ja Vantaan Energia. www.hyotytuuli.fi