Pisaran Digiaaltohanke on käynnistynyt vauhdikkaasti. Ensimmäiset hankesopimukset kuntien kanssa on allekirjoitettu.

Pisara käynnisti toukokuussa valtakunnallisen Digiaalto-hankkeen vesihuoltoverkostojen digitalisoimiseksi. Hanketta esiteltiin toissa viikolla Yhdyskuntatekniikka 2019 -näyttelyssä Jyväskylässä ja se sai odotetusti erittäin kiinnostuneen vastaanoton.

Digiaaltohanke tähtää siihen, että Suomen kuntien vesiverkkotiedot saadaan digitaaliseen muotoon kattavasti, nopeasti ja kustannustehokkaasti. ELY on myöntänyt tukirahaa toteutukseen. Pisara koordinoi hanketta sekä tuottaa palveluna järjestelmätoteutuksen ja ylläpidon.

–  Hanke on käynnistetty asiakkaiden tarpeiden pohjalta ja projekti on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi ja kustannustehokkaaksi. Pisaran asiantuntijat tarjoavat hankkeeseen osallistuville vesilaitoksille ja -yhtiöille kaiken tarvittavan osaamisen ja tuen sekä digitalisointiprosessin aikana että sen jälkeen. Kunnilla on nyt ainutkertainen tilaisuus saada avustusta vesihuollon järjestelmiin ja nopeimmat ehtivät tuen piiriin, kertoo Pisaran vastaava johtaja Pasi Jalonen.

Ensimmäiset projektitoteutukset kuntiin alkavat tämän vuoden syyskuussa.

Lisätietoja
Asiakkuuspäällikkö Teemu Brandt, p. 040 754 1677, teemu.brandt@pisara.com
www.pisara.com/digiaalto

 

Pisara® on Jyväskylän Energia Oy:n palvelukonsepti, joka yhdistää korkean teknologian ja suomalaisen vesihuolto-osaamisen uudenlaiseksi palveluksi. Pisaran älykkäät ratkaisut auttavat varmistamaan, että vesihuollon toimintavarmuus ja kustannustehokkuus vastaavat tulevaisuuden vaatimuksia. Vesihuollon operaattorina ja kehityskumppanina Pisara on tuotteistanut palvelumalleja sekä kotimaan että ulkomaiden markkinoille. www.pisara.com.