Jäätilanne Keljonlahden voimalaitoksen lähivesillä kartoitetaan talvisin viikoittain mittaamalla. Tämän lämmityskauden mittauksia ei olla vielä päästy aloittamaan, sillä jää on alueella petollisen ohutta. Viime vuonna mittaukset aloitettiin tammikuun lopulla.

Kun mittaukset myöhemmin aloitetaan, tiedotetaan siitä erikseen. Mittausten tulokset julkaistaan viikoittain erillisessä jäätiedotekartassa osoitteessa: https://bit.ly/2QwZERT

Linkki karttaan löytyy myöhemmin mittausten alettua myös Alvan verkkosivuilta www.alva.fi.

Kartoitus lopetetaan kevättalvella, kun jäillä liikkuminen käy mittaajille vaaralliseksi. Mittaaminen ei takaa jään vahvuutta muualla kuin mittauskohdassa mittaushetkellä, koska sekä jäätilanne että voimalaitoksen ajotapa vaihtelevat. Jäillä liikutaan aina omalla vastuulla.

Myös Rauhalahden voimalaitoksen edessä Jyväsjärvellä on heikomman jään paikka, jossa varoitetaan voimalaitostoiminnan takia syntyvästä avovedestä ilmoitustauluin. Jään heikkenemistä voi tapahtua voimalaitokselta tulevan ojan läheisyydessä ja voimalaitoksen jäähdytysvettä ottavan putken läheisyydessä.

Lisäksi Tuomiojärvellä on kaksi vedentuotantoon liittyvää vaaranpaikkaa. Tuomiojärven hapettimet sijaitsevat Lehtisaaresta vahan uimarannan ja Priimuksen suuntiin. Tuomiojärvellä ulkoilevien on hyvä painaa mieleensä hapetinten paikat ja välttää niiden lähialueita, joilla jää haurastuu normaalia aiemmin. Hapettimet on merkitty punaisilla pisteillä jäätiedotekarttaan.

Hyvää ja turvallista uutta vuotta sekä malttia jäällä liikkumiseen!

Lisätiedot:
Asiantuntija Kari Ikonen, p. 050 454 5455, kari.ikonen@alva.fi