Päivitys eilen 19.3. lähetettyyn tiedotteeseen.

Keljonlahden voimalaitoksen lähivesillä jää on nyt selvästi heikentynyt. Lisäksi Keljonlahdelle on muodostunut pitkä railo. Ensi viikolla käynnistettävä Rauhalahden voimalaitos aiheuttaa myös jäiden heikkenemisen lähivesillä. Jäällä liikkujia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen.

Jäätilanne Keljonlahden voimalaitoksen lähivesillä kartoitetaan talvisin viikoittain mittaamalla. Mittausten tulokset julkaistaan Alvan nettisivuilla osoitteessa: https://je.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/8ced02f2e89a424c819df6da672fdc7c

Mittaukset lopetetaan kevättalvella, kun jäillä liikkuminen käy mittaajille vaaralliseksi. Mittaaminen ei takaa jään vahvuutta muualla kuin mittauskohdassa mittaushetkellä, koska sekä jäätilanne että voimalaitoksen ajotapa vaihtelevat.

Rauhalahden käynnistys ensi viikolla aiheuttaa jäiden heikkenemistä myös Rauhalahden lähivesillä. Lisäksi voimalaitoksen käynnistyessä syntyy tummaa savua, jota ei tarvitse säikähtää.

Jäällä liikkujien kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta näillä alueilla. Jäillä liikutaan aina omalla vastuulla.

Lisätiedot:
Kari Ikonen, p. 050 454 5455, kari.ikonen@alva.fi