Jyväskylän kantakaupunkialueella sähkön jakelusta vastaavan Alva Sähköverkon hinnat ovat maan edullisimmat kerrostaloasukkaalle (tyyppikäyttäjä K1*). Tämä selviää Energiaviraston uusimmista sähkön siirron hintatilastoista.

– Olemme olleet maan edullisimpien siirtoyhtiöiden joukossa jo useamman vuoden. Erityisesti kerrostaloasukkaan hinnat ovat olleet pitkään halvimmasta päästä. Myös nyt tilastot osoittavat, että olemme pystyneet tarjoamaan eri tyyppikäyttäjille edullisinta tai erittäin edullista sähkön siirtoa, iloitsee Alvan verkkojohtaja Kari Kautto, joka toimii myös Alva Sähköverkon hallituksen puheenjohtajana.

Energiaviraston tilastoista käy ilmi, että kerrostaloasukkaan lisäksi myös pientaloasukkaat saavat nauttia pienistä siirtohinnoista.

– Alva Sähköverkon alueella olevat sähkölämmitetyt omakotitalot, joissa kulutus on 18 000 kWh vuodessa (tyyppikäyttäjä L1**), saavat Keski-Suomen edullisinta sähkön siirtoa. Valtakunnallisessa tarkastelussa tämän tyyppikäyttäjän hinnat ovat meillä maan 5. halvimmat, kertoo Alva Sähköverkon toimitusjohtaja Janne Pirttimäki.

Alva Sähköverkon hinnat ovat edulliset myös esimerkiksi teollisuudelle ja yrityksille verrattuna muihin isoihin kaupunkeihin.

– Edullisuus on vahvan ammattitaidon tulosta – meillä on vuosikymmenten osaaminen, jonka olemme edelleen pitäneet monilta osin omissa käsissä. Edullisten hintojen lisäksi tarjoamme yrityksille erilaisia sähköverkon asiantuntijapalveluita suunnittelun, käytön ja kunnossapidon osalta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja korreloi yleensä myös edulliseen hintatasoon, toteaa Pirttimäki.

Edullisuutta ei olla myöskään saavutettu laadun kustannuksella, sillä Alva Sähköverkko on perinteisesti pärjännyt hyvin myös toimitusvarmuusvertailussa. Toimitusvarmuutta parantavia investointeja on pystytty tekemään kattavasti ilman että niitä olisi maksatettu asiakkailla. Viime vuotta koskevat tilastot sähkön jakelun keskeytyksistä julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Janne Pirttimäki, Alva Sähköverkko, p. 050 351 2014
Verkkojohtaja Kari Kautto, Alva-yhtiöt Oy, p. 040 553 2192

Energiaviraston hintatilastot: energiavirasto.fi/sahkon-hintatilastot

*Sähkön siirron hinnoittelussa asiakkaat on jaoteltu kymmeneen erilaiseen tyyppikäyttäjään. Tyyppikäyttäjillä mallinnetaan erilaisia sähkönkäyttäjiä. Tyyppikäyttäjä K1 tarkoittaa kerrostalohuoneistossa asuvaa sähkönkäyttäjää, jolla ei ole sähkökiuasta ja jonka sähkönkulutus on 2000 kwh vuodessa (pääsulake 1x25A).

** Tyyppikäyttäjä L1 tarkoittaa pientalossa asuvaa sähkönkäyttäjää, jonka talossa on huonekohtainen sähkölämmitys ja kulutus 18 000 kWh vuodessa (pääsulake 3x25A).