Osana Jyväskylän kaupungin toteuttamaa Puistokadun saneeraushanketta Puistokadun, Yliopistonkadun ja Kalevankadun risteyksen vesihuoltosaneeraustyömaa aiheuttaa merkittäviä muutoksia keskustan liikennejärjestelyihin heinäkuun puolivälistä alkaen. Puistokadun katusaneerauksen yhteydessä uusitaan 1960-luvulla rakennettua vesijohtoa Puistokadun, Yliopistonkadun ja Kalevankadun risteysalueella. Samalla rakennetaan uusia hulevesilinjoja sekä uusitaan valaistusta ja liikennevaloja. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa käyttää muita ajoreittejä ja välttää työmaa-alueen kautta ajamista.

Risteysalueella Yliopistonkadun ja Kalevankadun suunnassa on yksi autoliikenteen ajokaista molempiin suuntiin. Puistokatu suljetaan autoliikenteeltä välillä Yliopistonkatu – Ainonkatu. Liikenne ohjataan kiertotielle Ainonkadun, Kansakoulunkadun ja Sammonkadun kautta. Puistokoulu 1 ja Puistokoulu 2 -pysäkit poistetaan käytöstä 19.7. alkaen noin kahdeksi kuukaudeksi.

Kääntymissuunnat muuttuvat liikennejärjestelyjen myötä. Kulku Puistokadun alkupään kiinteistöille onnistuu töiden aikana siis vain Yliopistonkadun suunnasta tullessa. Jalankulun ja pyöräilyn reitit myös muuttuvat työmaan kohdalla.

Kartta

Työt alkavat heinäkuun puolivälissä liikennejärjestelyjen rakentamisella ja vanhojen liikennevalojen purkamisella. Töitä tehdään mahdollisuuksien mukaan myös yöaikaan.

Työmaa-alueen läheisyydessä liikkuvia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta, sillä alueella liikkuu raskaita ajoneuvoja ja työkoneita. Työt kestävät arviolta noin kaksi kuukautta. Työn aiheuttamista vedenjakelun katkoista tiedotetaan erikseen.

Pahoittelemme työmaasta aiheutuvaa haittaa.

 

Lisätiedot

Urakoitsija:
Oteran Oy, Teemu Liukkonen p. 050 382 3294, teemu.liukkonen@oteran.fi

Rakennuttaja:
Alva-yhtiöt Oy, Elina Valkeejärvi, p. 040 652 9258 (arkisin 8-16), elina.valkeejarvi@alva.fi tai Jussi Minkkinen, p. 040 680 4839, jussi.minkkinen@alva.fi (arkisin 8-16) sekä iltaisin ja viikonloppuisin Alvan käyttökeskus, p. 014 366 4040.

Jyväskylän kaupunki, Liikenne- ja viheralueet, Päivikki Komsi-Viheri, p. 040 674 2995, paivikki.komsi-viheri@jyvaskyla.fi