Alvan Rauhalahden voimalaitoksella eilen havaittu öljyvuototilanne saatiin hallintaan hetimmiten tilanteen havaitsemisen jälkeen. Pelastuslaitos kävi paikalla auttamassa torjuntatoimissa ja vuotokohta saatiin rajattua nopeasti. Erittäin pieni määrä öljyä oli päässyt kulkeutumaan Jyväsjärveen.

Eilinen tilanne oli jälkiseuraus heinäkuussa tapahtuneesta öljyvuodosta. Kaikista varotoimenpiteistä huolimatta hyvin pieni määrä maaperään imeytynyttä öljyä oli päässyt salaojaputkeen ja kulkeutunut sitä kautta huleveden mukana ranta-alueelle ja järveen. Tapahtuneen vuoksi kaikki voimalaitoksen likaantuneet salaojaputket ja -kaivot puhdistetaan.

Tilanteen havaitsi Alvan voimalaitoshenkilöstö, joka valvoo tilannetta edelleen jatkuvasti. Vaaratilanne alueella on ohi.

Lisätietoja:
Tuotantojohtaja Alex Schreckenbach, puh. 050 911 0575
3.8. tiedote
14.7. tiedote