Veden perusmaksu nousee ensi vuodelle. Korotus on noin 15 %. Veden käyttömaksut eivät kuitenkaan nouse, joten hinnankorotuksen vaikutus veden kokonaishintaan on noin 3 %. Omakotitaloasiakkaalla veden hinta nousee 2,10 euroa kuukaudessa.

Korotuksen taustalla on yleinen kustannustason nousu sekä perusmaksujen ja kulutuspohjaisten käyttömaksujen suhteen oikaiseminen aiempaa oikeudenmukaisempaan suuntaan. Näin veden hinta vastaa paremmin todellista kustannusrakennetta.

Kaukolämmön hinnoissa korotus kohdistuu sekä perusmaksuun että kulutusperusteiseen energiamaksuun. Keskimäärin kaukolämmön kokonaishinta nousee noin 4 % kiinteistötyypin mukaan. Korotuksen taustalla on Alva Viitasaaren lämmön tuotantokustannusten merkittävä kasvu sekä yleinen kustannustason nousu. Hinnankorotuksen jälkeenkin Alva Viitasaaren kaukolämmön hinta on noin 10 % alle valtakunnallisen keskiarvon.

 

Lisätietoja:

Kari Kautto, toimitusjohtaja, Alva Viitasaari Oy, p. 040 553 2192, kari.kautto@alva.fi