Osana Alvan 120-vuotisjuhlavuotta Alva tarjoaa kaikille halukkaille kaupunkilaisille mahdollisuuden käydä poimimassa auringonkukkia omaksi iloksi. Elokuun loppupäivien aikana kaupunkiympäristöön tulee myös lisää sähkönjakokaappitaidetta. 

Kukkapeltoja kaupungista löytyy neljä: kaksi Haukanniemestä, yksi Laajavuorentieltä läheltä Ruokkeentien risteystä sekä yksi Puuppolasta, läheltä uutta moottoritietä.

– Odotamme kovasti lähiviikkojen aikana, että pellot puhkeavat täyteen kukkaloistoonsa. Paikka paikoin kuiva ja kuuma kesä verotti kukkien kasvua, mutta kunhan kukinta pääsee täyteen vauhtiin, pellot ovat avoinna kaikille niin kuvien ottoon kuin kukkien keräämiseen omaksi iloksi, kertoo Tiina Mikkola Alvalta.

Peltojen sijainnit on valittu siten, että ne ovat helposti kaupunkilaisten saavutettavissa: jalkaisin, pyörällä tai paikallisliikenteen linkeillä. Tarkat auringonkukkapeltojen sijaintikartat löytyvät osoitteesta https://www.alva.fi/auringonkukkapellot/

Pellot ovat osa Alvan 120-vuotisjuhlavuoden hyvien tekojen sarjaa. Kukkapeltoja ovat olleet toteuttamassa kaksi paikallista viljelijää, jotka löydettiin MTK Jyväskylän avustuksella.

Sähkönjakokaappitaidetta on tulossa kuuteen kohteeseen eri puolille kaupunkia elo-syyskuun taitteessa. Uudet kohteet sijaitsevat osoitteessa Tyyppäläntie, Mäkikatu, Yrjönkatu/Harjukatu, Pitkäkatu, Ahdinkatu sekä Seminaarinkatu. Jakokaappeihin nyt asennettavat teokset saivat eniten yleisöääniä Yläkaupungin yö -kaupunkifestivaalin järjestämässä äänestyksessä toukokuussa. 

Lisätiedot

Kehitysjohtaja Tiina Mikkola, Alva-yhtiöt Oy, p. 040 747 5309