Vesistöjen kunnossa pitäminen on osa ekologista vastuunkantoa. Alvalle asia on tärkeä, sillä tehtävänämme on huolehtia niin vesihuollosta kuin energiantuotannosta nyt ja tulevaisuudessa. Samalla kun pyrimme pienentämään omaa hiilijalanjälkeämme, tavoitteenamme hiilineutraalius vuonna 2030, teemme työtä sen eteen, että haitallisia ympäristövaikutuksia saadaan minimoitua. Arvostamme Alvalla kaikkea vesistöjen eteen tehtävää työtä, mikä näkyy mm. Pidä Saaristo Siistinä ry:lle hiljattain tehdyn lahjoituksen muodossa.

– Vesistöjemme puhtaus on meille kaikille tärkeä arvo ja hyvinvoinnin lähde. Meille alvalaisille asia on erityisen lähellä sydäntä myös siksi, että hyödynnämme vuoden jokaisena päivänä vesistöjämme puhtaan juomaveden tuottamiseen asiakkaillemme. Toivomme, että lahjoituksellamme voimme edistää näitä meille kaikille tärkeitä arvoja; toimivaa vesihuoltoa ja puhtaita vesistöjä ympärillämme, tuumii vesihuoltopäällikkö Atte Pakkanen Alvalta.

Pidä Saaristo Siistinä ry:tä on kaikkien vesillä liikkujien ja vesistöjen ystävien ympäristöjärjestö, joka tekee konkreettista ympäristönhuoltotyötä, suojelee vesistöjä ja kannustaa jokaista toimimaan puhtaamman vesiympäristön puolesta. Saaristomerellä, Pohjanlahdella, Itäisellä Suomenlahdella, Päijänteellä, Saimaalla ja Pirkanmaalla liikkuvat Roope-alukset miehistöineen ahertavat puhtaamman vesistön puolesta.

Alvan tekemä lahjoitus käytetään M/S Roopettaren ja sen miehistön Päijänteellä tekemään ympäristöhuoltotyöhön.

Kuva: Pidä Saaristo Siistinä ry/MS Roopetar, kuvaaja Studio Varjo