Viranomais- ja asiantuntija-arvioiden mukaan on mahdollista, että Suomessa joudutaan sähköpulaan tulevien kuukausien aikana. Näin saattaa käydä ensi talven kovimpien pakkasten aikaan. Myös merkittävissä sähköntuotannon tai -siirron valtakunnallisissa häiriötilanteissa sähköpulaan voidaan joutua lauhankin sään aikaan. Alva Sähköverkon asiakkailla ei ole syytä huoleen, mutta kaupunkilaisten on hyvä varautua tilanteeseen etukäteen.

Jyväskylän kantakaupungin alueella sähkön siirrosta vastaava jakeluverkkoyhtiö Alva Sähköverkko on varautunut tulevaan. Ennakoivat toimet on suunniteltu tarkasti ja mahdollisen sähköpulan laukaisemat toimenpiteet on harjoiteltu ennakkoon.

Sähkön tuotanto- ja kulutustilanteen kiristyessä Fingrid käyttää kolmiportaista varoitusmenettelyä. Varautumistason ylin taso on merkki valtakunnallisesta sähköpulasta, jolloin sähkön tuotanto ja tuonti eivät Suomessa riitä kattamaan kulutusta. Jotta sähköjakelujärjestelmä ei Suomessa ”kaadu”, kaikki sähkön jakeluverkkoyhtiöt, kuten Alva Sähköverkko, joutuvat hetkellisesti vähentämään sähkön kulutusta alueillaan.

Miten sähkökatkoja kierrätetään? Miten kotitaloudessa sähkökatkoihin kannattaisi varautua?
Lue koko artikkeli Alva Sähköverkon sivuilta.