4 hyvää syytä valita kaukolämpö

1. Kokonaisedullinen

Kaukolämpö on edullinen investointi. Tämä perustuu kaukolämmön tekniseen käyttöikään, joka on pitkä. Biopolttoaineisiin perustuva tuotantorakenne myös pitää kuluja kurissa. 

2. Ekologinen

Kaukolämpö on tuotantotavasta riippuen ympäristöystävällinen ja hiilineutraali lämmitysratkaisu. Alva tavoittelee teknistä valmiutta kokonaan hiilineutraaliin energiatuotantoon vuoteen 2026 mennessä. Toukokuussa 2022 lähtien Alvan Rauhalahden voimalaitos on toiminut 100% biopolttoaineilla.
Vuonna 2021 Alvan käyttämien biopolttoaineiden osuus oli noin 70% koko tuotannosta. Valitsemalla Vihreän lämmön tuotteen, kaukolämpösi tuotetaan biopolttoaineilla ympäri vuoden.

3. Huoleton

Alvan asiantuntijat ovat palveluksessasi joka päivä turvaamassa verkon toimintaa ja kehittämässä uusia ratkaisuja paremman huomisen puolesta. Huolto- ja toimintavarmana tunnettu kaukolämpö pitää edelleen paikkansa huolettomimpana lämmitysratkaisuna. Kaukolämmön toimintavarmuus on 99,97%. 

4. Läheltä

Nimestään huolimatta kyseessä on lähilämpö, joka tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksissa pääasiassa oman maakunnan puupolttoaineilla.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä myyntiin

Harkitsetko lämmitysratkaisun vaihtoa?

Ota yhteyttä ja kerromme mihin jo valmiiksi kokonaisedullinen, ympäristöystävällinen, huoleton ja lähellä tuotettu kaukolämpö on kehittymässä ja miten se sopii juuri sinun kiinteistösi tarpeisiin.

Mikäli olet jo kaukolämpöverkon asiakas,  voit muuttaa Normilämmön tuotteen esimerkiksi hiilineutraaliin Alvan Vihreään lämpöön. Lue vihreästä lämmöstä lisää.

Ympäristöystävällisen huomisen ratkaisut tehdään tänään, ja sen vuoksi alvalaiset tekevät töitä aina katse tulevaisuuteen suunnattuna. Se tarkoittaa jatkuvaa innovatiivista kehitystyötä lämmön tuotantotapojen suhteen. Kaukolämmön toiminnasta on paljon kokemusta ja mm. siksi sen kehittäminen kohti hiilineutraaliutta ja ympäristöystävällisiä ratkaisua etenee hyvää vauhtia.

Meillä täällä Alvalla näitä ratkaisuja on noin kymmenkunta tarjolla tai aktiivisessa kehityksessä. Kaukolämmön asiakkaana saat nämä ratkaisut käyttöösi nopeasti. 

Ota yhteyttä myyntiin

Kaukolämpöratkaisut

Autamme yritystäsi tai sinua valitsemaan kiinteistöllesi parhaan lämmitysratkaisun. Jyväskylän seudulla kaukolämpö on pääsääntöisesti kannattavin lämmitysmuoto kaukolämpöverkon alueella sijaitseville kiinteistöille.

Alva tarjoaa jo nyt useita erilaisia kaukolämpöratkaisuja, jotka ovat ominaisuuksiltaan erittäin kilpailukykyisiä vaihtoehtoisten ratkaisujen rinnalla.

Ota yhteyttä myyntiin

Normilämpö

Normilämpö on varma tapa huolehtia lämmityksestä ja lämpimästä käyttövedestä. Tasalaatuinen Normilämpö on myös ympäristöystävällistä, koska se syntyy yhteistuotantovoimalaitoksissa sähköntuotannon yhteydessä. Näin polttoaineesta pystytään hyödyntämään jopa 90 %.

Vihreä lämpö

Vihreä lämpö tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla. Päästötön Vihreä lämpö on arvovalinta, jolla vaikutat siihen, millaista energiaa tuotetaan ja käytetään. Vihreän lämmön perusmaksu määräytyy samoin kuin tavallisessa kaukolämmössä, energiamaksu on hitusen arvokkaampi. Vihreä lämpö on Inspecta Sertifiointi Oy:n varmentamaa. Kun käytössä on Alva vihreä lämpö, saat käyttöösi Vihreän lämmön sertifikaatin.

Vihreän lämmön laskuri

Alvan Vihreän lämmön laskurilla saat nopeasti arvion siitä, miten vuotuisen lämpöenergian hiilidioksidipäästöt vähenevät, kun otat Vihreä lämmön käyttöön. Laskuri antaa arvion aikaansaatavasta päästövähennyksestä.

  • Keskiverto suomalaisen hiilijalanjälki on vuodessa n. 10300 kg CO2, josta asumisen osuus on n. 20%. Tähän kuuluu mm. lämpö.
  • Yritykset voivat vaikuttaa hiilijalanjälkeen suosimalla ilmastomyönteisiä tapoja toimia, kuten Vihreä lämpö, ja siten myös auttaa asiakkaitaan hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Kun lämmität Alvan Vihreällä lämmöllä, saat käyttöösi myös Vihreän lämmön sertifikaatin.

Ympäristölämpö

Ympäristölämpö sopii parhaiten ekologisuutta arvostavalle, sillä kiinteistön tarvitsema lämpö tuotetaan uusiutuvilla ja päästöttömillä polttoaineilla. Valitsemalla ympäristölämmön, voi varmistua kiinteistön lämmönjakelun optimaalisesta toiminnasta. Tämä tarkoittaa, että Alva tarkistaa säännöllisin väliajoin lämmönjakokeskuksen toiminnan.

Ympäristölämmön hinta koostuu kolmesta komponentista Normilämpö -tuotteen tapaan. Nämä komponentit ovat energiamaksu, tehomaksu ja paluuveden osuus.

Ympäristölämpö -tuote pitää automaattisesti sisällään Alvan palvelusisältöä seuraavasti

  • Vihreä lämpö. Alvan vihreä lämpö on tuotettu uusiutuvilla ja päästöttömillä polttoaineilla.
  • Kysyntäjousto -optio. Alvalla on mahdollisuus toteuttaa kiinteistössä kustannuksellaan kaukolämmön kysynnänjouston toimenpiteitä, siten että kiinteistön hyvät sisäilmaolosuhteet eivät vaarannu.
  • Energiaselvitys ja kuntokartoitus. Alva tekee kerran kolmessa vuodessa lämmönjakokeskuksen kuntotarkastuksen ja energiankäytön selvityksen. Kuntotarkastuksen tarkistetaan lämmönjakokeskuksen kunto, säädöt ja annettaan suosituksia jatkotoimenpiteistä energiatehokkuuden parantamiseksi ja säästöjen aikaansaamiseksi.

Energiaoptimointi eli kulutusjousto

Leikkaa lämmön kulutuksen tehopiikkejä ja tuo säästöjä niin lämmön tuottajalle kuin asiakkaallekin. Kysyntäjoustoksikin kutsuttua energiaoptimointia on toteutettu Jyväskylässä onnistuneesti erilaisissa kiinteistöissä. Lue lisää tästä.

Jäähdytys

Kaukokylmä eli kaukojäähdytys on helppo ja turvallinen tapa pitää kiinteistön sisälämpötila miellyttävänä. Alva Jäähdytys tuotetaan kompressori- tai absorptiotekniikalla ja siirretään kiinteistöön kaukokylmäverkon välityksellä. Se toimii samalla tekniikalla kuin kaukolämpöverkko.

Hybridiratkaisut

Voidaan hyödyntää esimerkiksi maalämpöä ja kaukolämpöä – näin kiinteistö ei ole vain yhden lämmitysvaihtoehdon varassa, vaan molemmista ratkaisuista voidaan hyödyntää niiden parhaimmat ominaisuudet. Tutustu myös Volvo Truck Center Jyväskylän asiakastarinaan, jossa hybridiratkaisu toteutettiin isoon teollisuuskiinteistöön maa- ja kaukolämmöllä.

Kaukolämpöverkko

Kaukolämpöverkossa tarkoittaa verkkojen avaamista asiakkaiden tai kolmansien osapuolien tuottamalle lämmölle. Tällöin asiakas voi ostamisen lisäksi sekä tuottaa lämpöä että myydä sitä. Hyvin toimiessaan kaksisuuntaisuus parantaa lämmön energiatehokkuutta ja pienentää päästöjä. Myös meidän verkkomme on avoin muillekin lämmöntuottajille, mikäli toteutus on teknisesti mahdollista ja taloudellisesti järkevää. Pilotointia kaksisuuntaisuudesta on toteutettu onnistuneesti myös Jyväskylässä.

Ota yhteyttä myyntiin

Alvalta jo tänään hiilineutraalia lämpöä ja uraauurtavia avauksia hiilipäästöjen vähentämiseksi

Alva tekee töitä kestävien energia- ja vesiratkaisujen eteen ja auttaa myös asiakkaitaan saavuttamaan omat ympäristötavoitteensa – jopa ennen Alvaa. Yrityksen tavoitteena on  toimia hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä.
– Tehtävä ei ole helppo, mutta mahdollinen, toteaa Alva-yhtiöiden talousjohtaja ja lämpöliiketoiminnan johtaja Pasi Jalonen.

Lue koko artikkeli tästä

Asiakastarinat

Hiilineutraaliutta kohti kulkiessa olemme erityisen iloisia, että Alvan Vihreä lämpö on kasvattanut suosiotaan. Jyväskylässä sen ovat valinneet jo useat kaukolämmön käyttäjät, klikkaa ja lue heidän tarinansa.

Tämä ekologinen lämpöratkaisu on saatavilla kaikenkokoisiin kiinteistöihin sekä kuluttaja- että yritysasiakkaillemme.

Ota yhteyttä myyntiin