Kaukolämpö

Kaukolämpö kehittyy jatkuvasti, jotta se on kilpailukykyinen ja suomalaisille sopiva lämmitysratkaisu nyt ja tulevaisuudessa. Kaukolämpö on huoleton lämmitysratkaisu,  se on ekologinen, se syntyy aina lähellä sinua tai yritystäsi ja se on kokonaisedullinen. Tässä viisi pääsyytä valita kaukolämpö.

Kaukolämpö on tulevaisuuden lämpöratkaisu ”next level, juu nou”

Kaukolämpö on lämmittänyt suomalaisia koteja ja yrityksiä jo vuosikymmenet. Myös Alva on onnistunut yhdistämään kokemuksen sekä uusimman teknologian ja kehittämään ympäristöystävällisiä ja kilpailukykyisiä kaukolämmön tuotteita vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin ja tarpeisiin. Kehitys on jatkuvaa ja kun saavutamme tavoitteen, mietimme jo seuraavaa. Kaukolämmön kehitystoimintaa ohjaa vuorovaikutus asiakkaidemme kanssa sekä vankka sitoutuminen matkallamme hiilineutraaliksi 2030 mennessä.

Kaukolämpö on huoleton ”thriisixfaif ja twentifoorseven, juu nou!”

Alvan asiantuntijat ovat palveluksessasi joka päivä turvaamassa verkon toimintaa ja kehittämässä uusia ratkaisuja paremman huomisen puolesta. Huolto- ja toimintavarmempaa lämpöratkaisua saa hakea, sillä Alvan kaukolämmön toimintavarmuus on 99,97%.

 

Kaukolämpö on ympäristöystävällinen ja parhaimmillaan sen päästöt oivat nolla, ”tzirou, juu nou!”

Kaukolämpö on tuotantotavasta riippuen täysin ympäristöystävällinen ja hiilineutraali lämmitysratkaisu. Alvalla kaukolämmön hiilineutraali tuote on nimeltään Alva Vihreä lämpö. Se tuotetaan biopolttoaineilla fossiilisten polttoaineiden sijaan. Alvalla biopolttoaineena käytetään ensisijaisesti lähialueilta tulevaa puuainesta ja tuote on Gasum Portfolio Services Oy:n varmentamaa (Energiaviraston ylläpitämästä lämmön alkuperätakuurekisteristä). Vihreä lämpö pudottaa oman toiminnan hiilijalanjälkeä lämmöntuotannon osalta heti, kun se on otettu käyttöön.  Kun käytössäsi on Alva Vihreä lämpö, toimit automaattisesti ilmastonmuutosta vastaan hiilineutraalilla ratkaisulla.

 

Kaukolämpö on läheltä ”suppoort joor lokal, juu nou”

Kaukolämpö on aina sinua tai yritystäsi lähellä tuotettua ja sen tuotantotavat sekä keinot kehittyvät jatkuvasti. Nimestään huolimatta kyseessä on siis lähilämpö, joka tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksissa pääasiassa oman maakunnan puupolttoaineilla. Alvan keinoja kohti päästötöntä ja täysin lähellä tuotettua lämpöä sekä niiden aikataulutusta voit seurata hiilineutraaliustiekartastamme. 

Kaukolämpö on kokonaisedullinen eikä sen hinta ole sidottu sähkön hintaan ”nou pörssille, juu nou!”

Kaukolämpö on edullinen investointi. Tämä perustuu kaukolämmön pitkään tekniseen käyttöikään ja  elinkaareen sijoittuviin ennusteisiin ja huomioihin. Kaukolämmön kokonaishinta koostuu liittymismaksusta (maksetaan vain kerran) ja sen jälkeen perusmaksusta + energiamaksusta (kulutukseen perustuva) + alv.

 

Haluatko lisätietoa Alvan kaukolämmöstä?

Ota yhteyttä myyntiin

Harkitsetko lämmitysratkaisun vaihtoa?

Ota yhteyttä, ja kerromme mihin jo valmiiksi kokonaisedullinen, ympäristöystävällinen, huoleton ja lähellä tuotettu kaukolämpö on kehittymässä ja miten se sopii juuri sinun kiinteistösi tarpeisiin.

Halutessasi toimitamme myös puolueettomat laskelmat kaukolämmön ja vaihtoehtoisen lämmön kulujen suhteesta. Tämä palvelu on yllättänyt positiivisesti useat asiakkaamme, autamme mielellämme.

Mikäli olet jo kaukolämpöverkon asiakas,  voit muuttaa Normilämmön tuotteen esimerkiksi hiilineutraaliin Alvan Vihreään lämpöön. Lue Alvan Vihreästä lämmöstä lisää.

Kaukolämpöratkaisut

Autamme yritystäsi tai sinua valitsemaan kiinteistöllesi parhaan lämmitysratkaisun. Jyväskylän seudulla kaukolämpö on pääsääntöisesti kannattavin lämmitysmuoto kaukolämpöverkon alueella sijaitseville kiinteistöille.

Alva tarjoaa jo nyt useita erilaisia kaukolämpöratkaisuja, jotka ovat ominaisuuksiltaan erittäin kilpailukykyisiä vaihtoehtoisten ratkaisujen rinnalla.

Ota yhteyttä myyntiin

Normilämpö

Normilämpö on varma tapa huolehtia lämmityksestä ja lämpimästä käyttövedestä. Tasalaatuinen Normilämpö on myös ympäristöystävällistä, koska se syntyy yhteistuotantovoimalaitoksissa sähköntuotannon yhteydessä. Näin polttoaineesta pystytään hyödyntämään jopa 90 %.

Vihreä lämpö

Vihreä lämpö tuotetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla ympäristöystävällisellä, maakunnallisella puupolttoaineella. Päästötön Vihreä lämpö on arvovalinta, jolla vaikutat siihen, millaista energiaa tuotetaan ja käytetään. Vihreän lämmön perusmaksu määräytyy samoin kuin tavallisessa kaukolämmössä, energiamaksu on hitusen arvokkaampi. Vihreä lämpö on Gasum Portfolio Services Oy:n varmentamaa (Energiaviraston ylläpitämästä lämmön alkuperätakuurekisteristä). Kun käytössä on Alvan Vihreä lämpö, saat käyttöösi Vihreän lämmön sertifikaatin.

Vihreän lämmön laskuri

Alvan Vihreän lämmön laskurilla saat nopeasti arvion siitä, miten vuotuisen lämpöenergian hiilidioksidipäästöt vähenevät, kun otat Vihreä lämmön käyttöön. Laskuri antaa arvion aikaansaatavasta päästövähennyksestä.

  • Keskiverto suomalaisen hiilijalanjälki on vuodessa n. 10300 kg CO2, josta asumisen osuus on n. 20%. Tähän kuuluu mm. lämpö.
  • Yritykset voivat vaikuttaa hiilijalanjälkeen suosimalla ilmastomyönteisiä tapoja toimia, kuten Vihreä lämpö, ja siten myös auttaa asiakkaitaan hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Kun lämmität Alvan Vihreällä lämmöllä, saat käyttöösi myös Vihreän lämmön sertifikaatin.

Ympäristölämpö

Ympäristölämpö sopii parhaiten ekologisuutta arvostavalle, sillä kiinteistön tarvitsema lämpö tuotetaan uusiutuvilla ja päästöttömillä polttoaineilla. Valitsemalla ympäristölämmön, voi varmistua kiinteistön lämmönjakelun optimaalisesta toiminnasta. Tämä tarkoittaa, että Alva tarkistaa säännöllisin väliajoin lämmönjakokeskuksen toiminnan.

Ympäristölämmön hinta koostuu kolmesta komponentista Normilämpö -tuotteen tapaan. Nämä komponentit ovat energiamaksu, tehomaksu ja paluuveden osuus.

Ympäristölämpö -tuote pitää automaattisesti sisällään Alvan palvelusisältöä seuraavasti

  • Vihreä lämpö. Alvan vihreä lämpö on tuotettu uusiutuvilla ja päästöttömillä polttoaineilla.
  • Kysyntäjousto -optio. Alvalla on mahdollisuus toteuttaa kiinteistössä kustannuksellaan kaukolämmön kysynnänjouston toimenpiteitä, siten että kiinteistön hyvät sisäilmaolosuhteet eivät vaarannu.
  • Energiaselvitys ja kuntokartoitus. Alva tekee kerran kolmessa vuodessa lämmönjakokeskuksen kuntotarkastuksen ja energiankäytön selvityksen. Kuntotarkastuksen tarkistetaan lämmönjakokeskuksen kunto, säädöt ja annettaan suosituksia jatkotoimenpiteistä energiatehokkuuden parantamiseksi ja säästöjen aikaansaamiseksi.

Kiinteähintainen määräaikainen kaukolämpö

Sopimuksen hinnan kiinnittäminen luo vakautta ja suojaa. Nyt se on mahdollista myös kaukolämmössä. Kiinteähintainen määräaikainen kaukolämpö on samanhintainen koko sopimuskauden ajan. Palvelu on saatavilla yritysasiakkaille. Kysy lisätietoja ja tarjous Alvan yritysmyynnistä.

Energiaoptimointi eli kulutusjousto

Leikkaa lämmön kulutuksen tehopiikkejä ja tuo säästöjä niin lämmön tuottajalle kuin asiakkaallekin. Kysyntäjoustoksikin kutsuttua energiaoptimointia on toteutettu Jyväskylässä onnistuneesti erilaisissa kiinteistöissä. Lue lisää tästä.

Jäähdytys

Kaukokylmä eli kaukojäähdytys on helppo ja turvallinen tapa pitää kiinteistön sisälämpötila miellyttävänä. Alva Jäähdytys tuotetaan kompressori- tai absorptiotekniikalla ja siirretään kiinteistöön kaukokylmäverkon välityksellä. Se toimii samalla tekniikalla kuin kaukolämpöverkko.

Hybridiratkaisut

Voidaan hyödyntää esimerkiksi maalämpöä ja kaukolämpöä – näin kiinteistö ei ole vain yhden lämmitysvaihtoehdon varassa, vaan molemmista ratkaisuista voidaan hyödyntää niiden parhaimmat ominaisuudet. Tutustu myös Volvo Truck Center Jyväskylän asiakastarinaan, jossa hybridiratkaisu toteutettiin isoon teollisuuskiinteistöön maa- ja kaukolämmöllä.

Kaukolämpöverkko

Kaukolämpöverkossa tarkoittaa verkkojen avaamista asiakkaiden tai kolmansien osapuolien tuottamalle lämmölle. Tällöin asiakas voi ostamisen lisäksi sekä tuottaa lämpöä että myydä sitä. Hyvin toimiessaan kaksisuuntaisuus parantaa lämmön energiatehokkuutta ja pienentää päästöjä. Myös meidän verkkomme on avoin muillekin lämmöntuottajille, mikäli toteutus on teknisesti mahdollista ja taloudellisesti järkevää. Pilotointia kaksisuuntaisuudesta on toteutettu onnistuneesti myös Jyväskylässä.

Ota yhteyttä myyntiin

Alvalta jo tänään hiilineutraalia lämpöä ja uraauurtavia avauksia hiilipäästöjen vähentämiseksi.

Alva tekee töitä kestävien energia- ja vesiratkaisujen eteen ja auttaa myös asiakkaitaan saavuttamaan omat ympäristötavoitteensa – jopa ennen Alvaa. Yrityksen tavoitteena on  toimia hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä.

– Tehtävä ei ole helppo, mutta mahdollinen, toteaa Alva-yhtiöiden talous- ja liiketoimintajohtaja Pasi Jalonen.

Lue koko artikkeli tästä

Asiakastarinat

Hiilineutraaliutta kohti kulkiessa olemme erityisen iloisia, että Alvan Vihreä lämpö on kasvattanut suosiotaan. Jyväskylässä sen ovat valinneet jo useat kaukolämmön käyttäjät, klikkaa ja lue heidän tarinansa.

Tämä ekologinen lämpöratkaisu on saatavilla kaikenkokoisiin kiinteistöihin sekä kuluttaja- että yritysasiakkaillemme.

Ota yhteyttä myyntiin