Viitasaaren viemäriverkoston tutkiminen savukokein jatkuu. Seuraavana vuorossa ovat Viitasaaren keskustaajama sekä Isoaho. Työt alkavat maanantaina 17.5. ja päättyvät perjantaina 28.5.2021. Savukokeissa käytetty savu ei ole vaarallista terveydelle eikä omaisuudelle. Kiinteistönomistajia pyydetään huolehtimaan siitä, että kiinteistöjen vesilukot ovat täynnä vettä, jottei merkkisavua tulisi sisään kiinteistöihin kuivien viemäreiden kautta.

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston tiiviyttä. Savukokeet paljastavat usein myös viemärijärjestelmän vuotoja tai sekaviemäröintejä. Lisäksi saadaan selville kiinteistöt, joiden alueelta viemäriin pääsee jätevesiverkostoa kuormittavia sade- ja hulevesiä.

Mikäli kokeissa selviää jotain poikkeuksellista, Alva tiedottaa kiinteistöjä havainnoistaan myöhemmin töiden valmistuttua.

Vesihuoltolaitoksen henkilökunta saattaa tarvittaessa joutua liikkumaan kiinteistölle kuuluvalla alueella savukokeiden suorittamisen aikana. Pahoittelemme mahdollista häiriötä.

Lisää asiasta aikaisemmassa tiedotteessamme 27.4.2021 Alva tekee viemäriverkoston savukokeita Viitasaarella.

Lisätiedot

Alva Viitasaari, käyttöpäällikkö Petri Kela, petri.kela(at)alva.fi