Osana yhteiskuntavastuuta Alvalla on koettu tärkeäksi tukea lasten ja nuorten liikkumista. Vuosien varrella Alva onkin tukenut lukuisia joukkueita, seuroja ja yksittäisiä urheilijoita. Aiemmin junioriurheilun tuet ovat olleet osa Alvan laajempaa tuki- ja sponsorointikäytäntöä, mutta tänä keväänä tuet suunnataan lähes kokonaisuudessaan junioriurheiluun.

– Korona on vaikuttanut jo parin vuoden ajan myös liikunta- ja urheiluharrastuksiin. Lasten ja nuorten harrastuksia on pystytty Keski-Suomessa järjestämään melko hyvin, mutta esimerkiksi kisa- ja harjoitusreissuja on peruuntunut. Yksilölajit niin urheilussa kuin muissakin harrastuksissa ovat selvinneet paremmin, mutta tukea selvästi tarvitaan, kertoo Alvan kehitysjohtaja Tiina Mikkola.

Alvan yhteistyökumppani, menestynyt pika-aituri Nooralotta Neziri, tietää omakohtaisesti tukien ja sponsoroinnin merkityksen. Junioriurheiluun suunnattava stipendiajatus syntyikin alun alkaen Nezirin mielessä.

– Ehdotin stipendi-ideaa Alvalle ja siitä innostuttiin heti. On hienoa olla mukana tukemassa junnuja! Odotan innolla pääseväni tutustumaan hakemuksiin ja myöntämään lopulta stipendit valituille, iloitsee Neziri.

Alvan & Nooralotan Hyvän Energian Stipendejä voivat hakea kaikki keskisuomalaiset junioriurheilijat. Stipendejä on jaossa yhteensä seitsemän kappaletta: 5 x 1000 euroa juniorijoukkueelle, seuralle tai muulle vastaavalle ryhmälle sekä 2 x 500 euroa yksittäiselle junioriurheilijalle.

Stipendihakuun voi osallistua osoitteesta alva.fi/hyvan-energian-stipendit/ löytyvällä hakulomakkeella. Hakuaikaa on tiistaihin 12.4. saakka ja stipendin saajat valitaan viikolla 16. Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksistä tämän jälkeen.

Stipendihaku on osa Alvan 120-vuotis juhlavuoden hyvien tekojen sarjaa, joka jatkuu myöhemmin kerrottavilla toimilla. 

Lisätietoja:

Kysymykset stipendeihin liittyen: sponsorointi(at)alva.fi

Median yhteydenotot:
Kehitysjohtaja Tiina Mikkola, Alva-yhtiöt Oy, p. 040 747 5309, tiina.mikkola(at)alva.fi

Mahdollisessa uutisoinnissa voi käyttää esimerkiksi tätä kuvaa: https://www.alva.fi/app/uploads/1/2022/03/Stipendi_kuva_72.jpg