Alva Hackathonissa oli tarkoitus löytää innovatiivisia teknologisia ratkaisuja huoneistokohtaisten veden ja lämmön kulutusmittausten toteuttamiseen, datan keräämiseen ja tiedonsiirtoon huoneistokohtaisilta mittareilta energiayhtiölle. Kisassa mittelöi kolme joukkuetta. Voittajaksi valittiin AI Kiinteistödata.

– Lähdimme Hackathoniin mukaan, koska halusimme uusia ja tuoreita näkökulmia laatikon ulkopuolelta. Vaikka 120-vuotiaalla Alvalla on pitkä kokemus mittaustiedosta, on aika ajoin tarpeen tarkastella, löytyisikö markkinoilta jokin sellainen uusi idea, jota emme vielä itse ole oivaltaneet, kertoo Alvan myyntipäällikkö Mirva Pietilä kisan jälkitunnelmissa.

AI Kiinteistödata erottautui ratkaisussaan asiakaskeskeisyydellä sekä taloyhtiö- ja isännöintiosaamisella. Ratkaisussa on sekä teknologista ja aikaa kestävää potentiaalia että muuntautumiskykyä.  

– Tässä innovaatiokilpailussa etsimme ensi sijassa uusia teknologisia, digiajan hammasta kestäviä ratkaisuja, joissa voisi olla kaupallista potentiaalia. Toki yhtenä tavoitteena oli kartoittaa kumppani, jonka kanssa voisimme tehdä yhteistyötä. AI Kiinteistödatan asiakasymmärrystämme lisäävän ehdotuksen kanssa on helppo lähteä liikkeelle, jatkaa palveluhallintapäällikkö Sanna-Kaisa Palola Alvalta.

Innovaatiokilpailun toteuttivat Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo ja Kasvu Open.


Kuva: Jamk