Istutuksia päiväkoteihin ja palvelutaloihin, stipendejä junioriurheiluun, auringonkukkapeltoja, taidetta sähkönjakokaappeihin. Iloa kaupunkilaisille tuotetaan erilaisin tempauksin pitkin juhlavuotta.

Huhtikuun 23. päivänä 1902 Jyväskylän kaupunki päätti perustaa oman sähkölaitoksen. Kahdeksan vuotta myöhemmin alkoi vesihuollon pyörittäminen ja lämpöäkin ryhdyttiin tuottamaan jo yli kuusikymmentä vuotta sitten.

– Taival on ollut pitkä ja monivivahteinen. Kaupungin sähkölaitoksesta tuli myöhemmin Jyväskylän Energia, sittemmin Alva. Roolimme sähkön, veden ja lämmön tuottajana ja jakelijana on ollut suuri. Niin kuin jokaisena vuoden tuntina, tänäänkin ammattitaitoinen henkilöstömme kantaa vastuuta kaupunkimme perustarpeista erittäin sitoutuneesti, toteaa Alvan toimitusjohtaja Tuomo Kantola.

Pieniä, iloa tuottavia tekoja

120 vuotta tulee Alvalla virallisesti täyteen tulevana lauantaina 23.4. Kunnioitettavaa ikää tahdottiin suuren juhlahumun sijaan juhlistaa tekemällä pieniä hyviä tekoja pitkin vuotta.

Erilaisia tempauksia onkin juhlavuoden tiimoilta toteutettu jo ennen juhlapäivää. Alvan ja Nooralotta Nezirin Hyvän Energian Stipendit lanseerattiin maaliskuussa ja taidemuuntamoprojektitkin ovat alkaneet. Seuraavana vuorossa ovat päiväkodeille ja palvelutaloille toteutettavat istutusprojektit.

– Olemme saaneet mukaan viisi päiväkotia, neljä palvelutaloa ja Mäki-Matin perhepuiston. Kaikkiin toteutetaan lavakauluksiin tehtävä pienoispuutarha kukkineen ja hyötykasveineen yhdessä päiväkotien lasten ja palvelutalojen asukkaiden kanssa, kertoo Alvan kehitysjohtaja Tiina Mikkola.

Kevään aikana toteutetaan myös isompi taideprojekti sähkönjakokaappeihin. Teoksiin ja niiden kautta yhteiseen kaupunkiympäristöön saavat vaikuttaa kaikki halukkaat. Projekti toteutetaan yhteistyössä 30-vuotistaivaltaan juhlivan kaupunkifestivaali Yläkaupungin yön kanssa.

Tulossa on lisäksi muun muassa 1–3 auringonkukkapeltoa. Alvan auringonkukkapelloille sijainnit on valittu siten, että ne ovat mahdollisimman helposti kaupunkilaisten saavutettavissa esimerkiksi jalan, pyörällä tai paikallislinkeillä.

– Saimme peltojen etsimiseen avuksi niin ikään yli satavuotiaaksi ehättäneen MTK Jyväskylän, jonka avulla löysimme pari mainiota yhteistyöviljelijää. Heistä ja pelloistamme tulemme kertomaan vielä myöhemmin lisää – tarkoitus on, että loppukesästä peltomme ovat kaikille kukkaloistosta ilahtuville avoinna esimerkiksi kuvien ottoon tai kukkien keräämiseen omaksi iloksi, kertoo Mikkola.

Lisää Alvan 120-vuotisesta taipaleesta sekä koko juhlavuoden ajan jatkuvista hyvistä teoista voi lukea osoitteesta alva.fi/120-vuotta.

Lisätiedot:
Kehitysjohtaja Tiina Mikkola, Alva-yhtiöt Oy, p. 040 747 5309
Uutisoinnin yhteydessä voi käyttää esim. seuraavia kuvia: 1,2
Juhlavuosivideo