Sähköautoilu yleistyy voimakkaasti. Tänä vuonna vähintään joka toisessa Suomessa myytävässä uudessa autossa on latausmahdollisuus ja sähkö ainakin toisena käyttövoimana. Myös kunta tai kaupunki tarvitsee monipuolisia latauslaitteita palvellakseen asiakkaitaan ja työntekijöitään. 

Työ- tai yhteiskäytössä oleva auto pitää ladata nopeasti, kun taas työntekijän oma auto seisoo työpaikan parkkipaikalla kenties pitkiäkin aikoja. Työntekijöiden käytössä hidas lataus on teknistaloudellisesti järkevin ratkaisu. Samalla se palvelee käyttäjiä, joilla on tarvetta auton moottorin lämmitykseen.  Latauslaiteasennuksissa on lähes aina mahdollista hyödyntää olemassa olevaa lämmitystolppainfraa, kun pysytään hitaassa lataamisessa. Latauslaitteiden vaatimaa kaapeli-investointia voidaan siirtää eteenpäin, kunnes ladattavat autot alkavat täyttää koko parkkipaikan.   

Alvan Parkkipaikka -tarjouksemme kunnille 

Alvan Parkkipaikka -ratkaisu on avain myös kuntien ja kaupunkien sähköautojen lataus- ja pysäköinninhallinnan hoitamiseksi järkevästi ja kustannustehokkaasti. Mainio Parkkipaikka -ratkaisulla voimme toteuttaa samalla järjestelmällä sähköautojen latauksen ja pysäköinninhallinnan. 

Yhden latauspisteen asentamalla kunta saa samalla toisen Type 2-latauspisteen edullisesti vaikkapa muiden kiinteistön asukkaiden tai työntekijöiden käyttöön. Tupla-asennus on kustannustehokasta. 

Alva Parkkipaikka -ratkaisu mahdollistaa työautojen, työntekijöiden autojen, sekä muiden käyttäjien autojen lataamisen, laskuttamisen sekä energiankulutusraportoinnin lisäämättä toimistohenkilökunnan työtä. Ratkaisu on helposti laajennettavissa tarpeiden muuttuessa.  

Yhteiskäyttöauto tunnistettaan RFID-kortilla. Muut käyttäjät voivat käyttää paikkoja mobiiliapplikaatiolla, joka mahdollistaa käyttäjäkohtaisen laskutuksen. Kaikki kulutettu energia on mitattua. Käytetyn energian laskutus voidaan sopia kiinteistön kanssa joustavasti. Järjestelmään voidaan lisätä kuormanhallinta, jolloin kiinteistössä ei synny ylikuormitustilannetta ja ikävää sulakkeiden palamista. Samalla vältytään ylisuurilta sähköjärjestelmän laajennustöiltä. 

Pistorasialatausta ja lämmitysasemia voivat käyttää myös polttomoottorilämmittäjät.

Lue lisää Parkkipaikka -ratkaisusta ja pyydä tarjous.