Maailmanpoliittinen tilanne Venäjän ja lännen välillä on erittäin kireä. Sodan välilliset vaikutukset ulottuvat myös Suomeen ja aiheuttavat suomalaisissa ymmärrettävästi huolta ja nostavat kysymyksiä muun muassa huoltovarmuudesta.

Käynnissä oleva kriisi ei näy Alvan toiminnoissa tällä hetkellä, eli vettä, sähköä ja lämpöä riittää. Huoltovarmuuskriittisenä toimijana poikkeustilanteisiin varautuminen on Alvan riskienhallinnan keskeisimpiä alueita. Seuraamme aktiivisesti muuttuvaa geopoliittista tilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia. Varautumissuunnitelmamme kattavat kaikki perustoimintomme ja olemme myös harjoitelleet poikkeustilanteissa toimimista.

Alvan voimalaitoksilla käytetyn polttoaineen alkuperä on herättänyt kysymyksiä. Tällä hetkellä energiantuotannossamme käytetään kuitenkin ainoastaan kotimaisia polttoaineita.

Lisätietoja:

Alva-yhtiöt Oy, verkkojohtaja Kari Kautto, kari.kautto@alva.fi, p. 040 553 2192