Alva on toteuttanut viiden videon sarjan kaukolämmöstä. Sarjassa kaksi tavallista jyväskyläläistä yrittäjää, lämmitysratkaisuista perillä oleva Kari ja naapurinsa Miettinen avaavat kaukolämmön etuja ja ominaisuuksia. Dialogi on ajoittain humoristista mutta todenmukaista ja vallitsevassa maailman tilanteessa ajankohtaista. Kaukolämpö ei nimittäin taivu sähkömurroksenkaan edessä. Ihan tavallisena yrittäjä-Karina videoilla nähdään pitkän linjan näyttelijä Kari Hietalahti ja naapurin yrittäjä-Miettisenä Tuomas Kuivamäki. 

Kesällä kuvattu videomateriaali avaa kaukolämmön ydinominaisuuksia yksi kerrallaan. Maailma ehti mennä ja muuttua kuvausten jälkeen, ja nyt sähkö- ja energiamarkkinat aiheuttavat talven lähestyessä kasvavaa huolta. Videosarja muistuttaa, että kaukolämpö ei taivu tai muutu globaalin sähkömurroksenkaan edessä. Se tekee kaukolämmöstä entisestäänkin luotettavamman lämmitysratkaisun niin yrityksille kuin kotitalouksillekin.

– Kaukolämpö on mainettaan ympäristöystävällisempi, huolettomampi, kokonaisedullisempi ja lähellä tuotetumpi, kuin mitä yleisesti tiedetään. Vaikka kaukolämpö ei varsinaisesti ole jäänyt muiden lämpöratkaisujen varjoon, sen maine kaipaa nostetta sekä sen tulevaisuudessa entistä monipuolisemmista tuotantotavoista kertomista. Näitä viestejä haluamme videoiden kautta välittää nykyisille asiakkaillemme sekä suurelle yleisölle, kertoo Alvan myyntipäällikkö Mirva Pietilä. 

– Olemme iloisia ja ylpeitä oivallisesti onnistuneista videoista, joissa kaukolämmön viestikapulaa viedään tavanomaisesta hieman poikkeavalla tavalla, huumorin kautta. Tällä keinolla halusimme saada yleisön kuulolle ja heidän huomionsa hetkeksi, Pietilä kertoo.   

Tulevaisuuden lämpöratkaisu 

Kaukolämpö on ollut suomalaisten kotien eniten käytetty lämmitysratkaisu jo vuosikymmenien ajan. Tässä ajassa siitä on opittu valtavasti. Viime vuodet kaukolämpöä on määrätietoisesti kehitetty ympäristöystävällisemmäksi erityisesti ilmastotavoitteisiin tähdäten. Käytännössä se on tarkoittanut hiilineutraalien lämmöntuotantokeinojen kehittämistä ja käyttöönottoa. Näitä keinoja Alvalla on jo nyt käytössään ja seuraavia kehitysaskelia otetaan jatkuvasti.

– Kaukolämpöä voidaan huoletta pitää tulevaisuuden lämpöratkaisuna. Lisäksi Alvan asiakas saa aina automaattisesti hyödyn uusimmista lämpöratkaisuista, Pietilä muistuttaa. 

Kaukolämmön tekeminen sähkön ja lämmön yhteistuotantona tukee sähkömarkkinaa vallitsevan energiakriisin aikana. Sähkön riittävyyden näkökulmasta kaukolämpö on turvallinen vaihtoehto niin hinnan kuin saatavuuden puolesta. Tämä tekee kaukolämmöstä muiden hyvien ominaisuuksiensa ohella täysin kilpailukykyisen vaihtoehdon uudempien lämpöratkaisujen rinnalla.

– Jos miettii kaukolämmön vaihtamista toiseen lämmitysratkaisuun, voikin huomata, että ominaisuuksiensa puolesta se pysyy kokonaisvertailussa täysin kilpailukykyisenä, Pietilä kiteyttää. 

Kaukolämmön hinta 

Tällä hetkellä Alvan kaukolämmön hinta on kiinnitetty paikoilleen loppuvuoden ajaksi.  

 – Kaukolämmön hinta ei muutu tämän vuoden puolella. Ensi vuoden osalta tilanne on vielä avoinna ja uutisia tästä kuultaneen lähiviikkoina myös Alvan kaukolämpöverkon alueella, Pietilä sanoo. 

Korotuspainetta hillitsevät myös kaukolämmön tuotannossa käytettävät polttoaineet. Alva tuottaa lämpönsä pääasiassa läheltä tuodulla puupohjaisella biopolttoaineella sekä enenevissä määrin myös muista teollisuuslaitoksista syntyvällä hukkalämmöllä. Vaikka esimerkiksi myös puun hinta on sekin nousussa, ollaan sitä käytettäessä kuitenkin turvassa maailman myllerryksiltä.  

 

Lisätiedot 

Alva-yhtiöt Oy, myyntipäällikkö Mirva Pietilä, p. 040 623 2815, mirva.pietila@alva.fi