Väre vahvistaa sähköisen liikenteen liiketoimintaa Keski-Suomen alueella. Alva-yhtiöt Oy ja Väre Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Alvan hallinnoimat sähköautojen latauspalvelut siirtyvät kokonaisuudessaan Väreelle. Jyväskylän alueella toimiva Alva on yksi Väreen neljästä omistajasta.

Liiketoimintakaupassa Väreelle siirtyy Alvan hallinnoimat sähköautojen latauspalvelujen asiakkuudet. Latauksen operointipalvelu mahdollistaa Väreen asiakasyrityksille latausenergian myynnin niin, että sähköautoilijat tunnistetaan sähköisesti ja latausmaksu tapahtuu automatisoidusti.

Väreelle siirtyvässä palvelussa mukana olevat latauslaitteet kuuluvat yritys- tai kuluttaja-asiakkaille. Tähän asti laitteet on toimittanut Alva, mutta jatkossa laitekaupasta vastaa Väre. Väre toimii yhteistyössä usean laitevalmistajan ja maahantuojan kanssa.

– Väreellä on Jyväskylässä oma tiimi, joka palvelee nimenomaan keskisuomalaisia asiakkaita. Latausjärjestelmiä tarjotaan kokonaispalveluna, johon kuuluvat asiakasyritysten tarpeen mukaan kartoitus, älylatauslaitteet, maksupalvelu, järjestelmän tekninen operointi, asiakaspalvelu, rahoitus ja sähkösopimukset, toteaa Väre Oy:n sähköisen liikenteen johtava asiantuntija Jussa Nieminen.

– Latauspalvelua jo käyttävien asiakkaiden suuntaan muutos näkyy alkuvaiheessa vain latausoperaattorin yhteystietojen muutoksena. Jatkossa Väre pystyy tarjoamaan sähköisen liikenteen palvelut entistä laajemmalla palvelukokonaisuudella keskisuomalaisille asiakkaille, Nieminen jatkaa.

Palvelun piirissä yli 500 latauspistettä

Alvalla on kehitetty sähköautojen latauspalveluiden liiketoimintaa useiden vuosien ajan. Väreelle siirtyvässä palvelussa on yli 500 latauspistettä. Asiakaskunta koostuu asunto-osakeyhtiöistä sekä kaupallisista ja julkisista toimijoista. Mukana on myös keskisuomalaisia kuntia ja kaupunkeja.

– Haluamme tehostaa tämän liiketoiminnan kehitystä keskittämällä sen Väreelle, jolla on valtakunnalliset resurssit sähköisen liikenteen palveluiden kehittämiseen ja lisäksi asiantuntijoita myös Jyväskylässä palvelemassa asiakkaita paikallisesti, kertoo myyntipäällikkö Mirva Pietilä Alvalta.

Väreen tavoitteena on edistää latausjärjestelmien rakentamista sinne, missä autoja useimmiten ladataan. Kotilataaminen taloyhtiöissä ja yritysten pysäköintialueilla kattaa ennusteiden mukaan jopa 80 prosenttia näitä palveluja käyttävistä autoilijoista.

– Sähköinen liikenne on vahvassa kasvussa. Suomen ajoneuvokantaan uutena tai käytettynä tulevien sähköautojen ja lataushybridien osuus on tämän vuoden puolella noussut henkilöautoilla 50 prosentin tuntumaan, Jussa Nieminen tiivistää sähköisen liikenteen kysyntää.

– Taloyhtiöiden, yrityksien ja julkisten toimijoiden on syytä pohtia latausratkaisuja hyvissä ajoin. Väreen toimittamat latausjärjestelmät palvelevat sähköautoilijoita pitkälle tulevaisuuteen, Jussa Nieminen summaa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppasummaa julkisteta.

Lisätietoja:

Väre Oy, Jussa Nieminen, sähköisen liikenteen johtava asiantuntija,
p. +358 50 5865 033, jussa.nieminen@vare.fi

Alva-yhtiöt Oy, Mirva Pietilä, myyntipäällikkö, +358 40 623 2815, mirva.pietila@alva.fi

 

VÄRE OY

Väre on kotimainen, uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen ja uusien energiaratkaisujen kumppanina. Toimintamme vahvuuksia ovat vastuullisuus sekä asiakaslähtöisten palveluiden nopea ja kustannustehokas kehittäminen. Tarjontamme kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. Väreen Väppi-palvelu on markkinoiden arvostetuin energiasovellus, joka on kehitetty auttamaan asiakkaitamme saavuttamaan merkittäviä säästöjä omaan sähkönkulutukseen. www.vare.fi

 

ALVA-YHTIÖT OY

Alva-yhtiöiden vastuulla ovat kaikille tärkeät elämisen peruspilarit: vesi, lämpö ja sähkö. Teemme työtä yhdessä asiakkaidemme kanssa energiatehokkaiden ja vihreiden valintojen sekä vastuullisen omaisuudenhallinnan puolesta. Olemme näkemyksellinen ja tulevaisuuteen katsova kumppani, joka saa asiakkaansa menestymään. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 220 miljoonaa euroa. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. www.alva.fi