Energiansäästöviikkoa vietetään tällä viikolla (5.–11.10.) sadoissa työpaikoissa, yhteisöissä ja kouluissa ympäri Suomen. Samassa yhteydessä järjestettävää Tokaluokkalaisten Energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna jo 25. kertaa. Alva on mukana toppujen tukijana myös tänä vuonna.

Juhlavuoden keskeinen viesti energiansäästön tärkeydestä ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan. Päinvastoin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on välttämätöntä ymmärtää sen kytkös energiankäyttöön. Tässä työssä Alva haluaa olla mukana ja siksi olemme Tokaluokkalaisten Energiansäästöviikon tukijana myös tänä vuonna.

Aiempien vuosien tapaan Jyvässeudun (ja nyt myös Viitasaaren) toppuluokkalaisilla on ollut mahdollisuus saada käyttöönsä Alvan sponsoroimat oppimateriaalit. Lisäksi Alvalta on käyty tekemässä energian- ja vedensäästöön liittyviä kouluvierailuja.

– Alvan Energiatohtorin ja Energia-agentin jalkautuminen kouluihin jää tänä vuonna koronan vuoksi tekemättä, mutta innokkaita pikkuagentteja on onneksi taas pian koulut pullollaan, sen verran paljon tuli oppimateriaalitilauksia tänäkin syksynä. Aihe kiinnostaa onneksi vuodesta toiseen, iloitsee Alvan viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Miia Hyvärinen.

Energiansäästöviikolla alakouluissa tutustutaan energialähteisiin, energiantuotantoon, -kulutukseen ja säästömahdollisuuksiin Hei, kaikki toimii! -opetusmateriaalin ja Lasten energiakirjan avulla. Paketissa on valmis tuntirunko koko viikoksi ja materiaaleista riittää hyödynnettävää kaikille alakoulun vuosiluokille.

Energiansäästöviikolla tärkeät aiheet tuodaan myös muiden kuin tokaluokkalaisten pohdittavaksi. Huomenna tiistaina 6.10. esimerkiksi eri yhteisöt voivat osallistua pelilliseen tietovisaan, Energiavarttiin.

Lisätietoja:
Miia Hyvärinen, p. 045 111 3560, miia.hyvarinen@alva.fi
Tokaluokkalaisten Energiansäästöviikko: www.motiva.fi/tokaluokkalaiset
Energiansäästöviikko: www.motiva.fi/ratkaisut/energiansaastoviikko