Keljonlahden voimalaitoksen läheisyyteen on ilmestynyt vaarallinen hiihtoreitti, joka kulkee Naattiasta Iso-Urttiin. Luonnonjäillä liikkumisessa on aina riskinsä, mutta voimalaitosten edustoilla on syytä olla erityisen varovainen. Voimalaitosten jäähdytysvedet voivat sulattaa nopeasti paksun lumen alla olevan ohuen jään. Jyväskylän Voima Oy ei suosittele alueen jäällä kulkemista. Jäänmittaajat toimittavat myös ladun molempiin päihin myös varoituskyltit.

Jäätilanne Keljonlahden voimalaitoksen lähivesillä kartoitetaan talvisin viikoittain mittaamalla. Tämän lämmityskauden mittaukset on aloitettu 21.1.2021. Mittaustulokset julkaistaan viikoittain Alvan verkkosivuilla osoitteessa alva.fi/jaatiedotekartta. Mittaaminen lopetetaan kevättalvella, kun jäillä liikkuminen käy mittaajille vaaralliseksi. Mittaaminen ei takaa jään vahvuutta muualla kuin mittauskohdassa mittaushetkellä, koska jäätilanne ja voimalaitoksen ajotapa vaihtelevat.

Jäällä liikutaan aina omalla vastuulla.

Lisätietoja:
Asiantuntija Kari Ikonen, Alva -yhtiöt Oy, p. 050 454 5455