Alvan hinnat Jyväskylässä vuonna 2022: Sähkön verkkopalveluhinnat laskevat, lämmön hintaan korotuspaineita.

Alvan ja Alva Sähköverkon hinnat pysyvät asiakasystävällisinä ensikin vuonna.

Veden tai jäteveden hintaan ei ole näköpiirissä korotuksia ja sähkön verkkopalvelun, eli sähkön siirron, hinnat tulevat laskemaan. Jyväskylän kantakaupunkialueella toimiva Alva Sähköverkko pysyy näin ollen jatkossakin maan edullisimpien verkkoyhtiöiden joukossa.

– On hienoa, että isoistakin investoinneista ja sähkön toimitusvarmuuden parantamisesta huolimatta pystymme edelleen pitämään hinnat valtakunnallista keskiarvoa alemmalla tasolla. Keskimääräinen verollinen hinnanlasku asiakkaillemme on 7,6 %, iloitsee Alva Sähköverkon toimitusjohtaja Janne Pirttimäki.

Lämmön hintaa korotetaan ensi vuoden aikana ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen. Keskimäärin korotus on 4–5 prosenttia.

– Alvan tavoitteena on pitää kaukolämmön hinta kilpailukykyisenä ja minimoida lämmön tuotannon ja jakelun kustannukset. Siitäkin huolimatta, että olemme uusiutuvan energian käytön kärkijoukossa ja tavoittelemme hiilineutraaliutta jo muutaman vuoden kuluessa, olemme pystyneet pitämään hinnat ennallaan jo yli kuusi vuotta. Vaikka hinnan korotus on nyt pitkästä aikaa luvassa, ymmärrämme edelleen vastuumme ja vältämme nopeita muutoksia, toteaa Alvan toimitusjohtaja Tuomo Kantola.

Hintojen muutoksista, niin laskuista kuin korotuksista, tiedotetaan asiakkaita erillisin asiakaskirjein.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Tuomo Kantola, Alva-yhtiöt Oy, p. 050 310 0183
Toimitusjohtaja Janne Pirttimäki, Alva Sähköverkko Oy, p. 050 351 2014